A különböző állófogadások, partik, egyéb ünnepélyes rendezvények nem csupán a szórakozás szempontjából adnak pluszt az embereknek, hanem gyakran az étkezéseket illetően is. Igazán izgalmas gasztronómiai csodákat vonultatnak a fel a szervezők, amik valóban sokat hozzátesznek az eseményekhez. Nem véletlen, hogy egyre inkább nélkülözhetetlen eleme a különböző rendezvényeknek a vendéglátás is, mert így a meghívottak nem maradhatnak éhesek, ezáltal pedig a felhőtlen szórakozás is garantált.
A vendéglátáshoz az emberek általában pozitív gondolatokat kapcsolnak, hiszen sokaknak vannak jó élményeik például egy étteremről vagy party service szolgáltatásról. Ennek alapján nem is igazán sejtik, hogy ez a terület mennyire káros hatással bír a környezetvédelemre.
Sajnos önmagában a vendéglátás is egy olyan része az életnek, aminek fenntartása, működtetése nagyon sok környezetkárosító tevékenységgel jár. Jelentős mennyiségű hulladék, szennyvíz keletkezik, amelyek mind kritikus tényezők az élhető jövő szempontjából. Szigorú szabályok vonatkoznak a fáradt olaj, zsiradékok kezelésére pontosan azért, hogy valamilyen szinten vissza lehessen szorítani a negatív hatású tevékenységeket, azonban ez még önmagában nem elég.
A fogyasztási szokások is hozzájárulnak a környezetkárosításhoz
A vendéglátás hatása a környezetvédelemre nézve meglehetősen összetett kérdés. Több folyamatot érint a téma, amelyről mindenképp említést kell tenni, ugyanis így talán a jövőben az emberek is tudatosabbá válhatnak a fogyasztásnál.

Több kutatás is arra mutat rá, hogy, ha például 2050-re lehetne mérsékelni, illetve változtatni az emberek húsfogyasztási szokásain a Földön, akkor sokkal élhetőbb, kiszámíthatóbb lehetne a jövő.
Azzal sincs mindenki tisztában, hogy az állati eredetű élelmiszerek legyártása az üvegházhatást fokozó gáz körülbelül negyedéért felel, emellett az édesvíz készletek legalább hetven százalékát a mezőgazdaságban használják fel.
A globális hőmérséklet folyamatosan növekszik, ami az emberi tevékenységre vezethető vissza. Minden összefüggésben van mindennel, és ezen csak úgy lehet jó irányba változtatni, ha a szolgáltatók és maguk a megrendelők is elkezdik előtérbe helyezni a környezettudatosságot.
Létezik környezetbarát rendezvény?
Egyesek szkeptikusak lehetnek azzal kapcsolatban, hogy létezik-e egyáltalán megoldás erre a problémára, és, ha igen, akkor az jár-e valamilyen kényelmetlen kompromisszummal?

Szerencsére annyira fejlett a vendéglátóipar, és olyan sok innováció jelenik meg az étkeztetés, catering szolgáltatások terén, hogy semmilyen kellemetlen vállalásra nincs szükség a környezetvédelem jegyében.
A környezetbarát rendezvények igazán izgalmasak, hiszen az emberek teljesen új ételeket, alapanyagokat próbálhatnak ki, amik ráadásul még az egészségükre is jó hatást gyakorolnak.
Mit tudunk nyújtani a környezetbarát catering szolgáltatás keretein belül?
Cégünknek fontos, hogy tevékenységével hozzájáruljunk az élhető bolygó kialakításához, fenntartásához, ezért ügyfeleinknek lehetőséget biztosítunk Budapesten a cateringen belül is a környezettudatosságra.
Ez azt jelenti, hogy a vegán ételek kerülnek előtérbe, amelyek előállítása nem okoz kárt a Föld számára. A tányérok, evőeszközök, poharak papírból vannak, ezért nem kell mosogatni, amivel a vízfogyasztás mérsékelhető. A fenntartható alapanyagok, kellékek felhasználásával egy igazán különleges eseményt szervezhet közreműködésünkkel, amit a vendégek is garantáltan értékelni fognak.
Honlapunkon bővebb információkat is találhat a party service szolgáltatásunkról. Ha szeretne kérdezni, ajánlatot kérne, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.