Állófogadás szervezése: tippek a tökéletes vendéglátáshoz

állófogadás, catering

Ha eseményszervezésről van szó, sokan választják az állófogadást, nem véletlenül. Ez egy kötetlen rendezvény, ami sokkal nagyobb teret ad a kapcsolatoknak, ugyanis a meghívottak szabadon mozoghatnak a térben, nincsenek asztalokhoz kötve. Jobban interakcióba léphetnek egymással, így pedig maga az információáramlás is hatékonyabb. 

Az állófogadás az étkeztetés szempontjából is szerencsés választásnak bizonyul. A catering rugalmasabb, amit egyszerűen lehet igazítani akár a speciális étrendekhez is. A rendezvény időtartamára sem lehet panasz, továbbá a kis adagok felszolgálása elősegíti a költséghatékony szervezést is. 

Ahhoz, hogy az állófogadás valóban jól sikerüljön, és mindenki számára egy élvezetes és hasznos esemény legyen, nagy gondot kell fordítani a szervezési munkálatokra. Hiába tűnik egyszerű, könnyed rendezvénynek, valójában sok dologgal kell foglalkozni a siker érdekében. Minden egyes esemény, így az állófogadások is megkövetelik a profi munkát, körültekintést. 

Hogyan lesz tökéletes az állófogadás? 

1. Tervezés az alapoktól

A tervezés ez esetben roppant lényeges mozzanata a rendezvényszervezésnek. Először az időtartamot célszerű megvizsgálni, ami az állófogadás esetében 2-3 órát jelent. A délutánok vagy a kora esti órák lesznek ehhez a legideálisabbak. 

állófogadás, catering

Mindenképp olyan helyszínt kell keresni, ahol elegendő hely áll rendelkezésre a mozgáshoz. Az állófogadásnak pontosan ez az egyik lényege, és, ha szűk térbe szervezik az emberek az eseményt, elég hamar hiányérzetük lehet a vendégeknek. A zsúfolt környezetben nem lehet kellő biztonsággal mozogni, arról nem beszélve, hogy ez egy idő után meglehetősen frusztráló lehet. 

létszám pontos meghatározása nagyban segíti a szervezők munkáját, ugyanis így lehet megtervezni a menüt, illetve a helyszín berendezését. 

A meghívó elkészítése során fel kell tüntetni azt, hogy állófogadásra invitálja a vendégeket, továbbá a szervezőknek javasolt visszajelzést is kérni a meghívottaktól, így könnyebb a létszámot meghatározni. 

2. Ételek és italok: középpontban a könnyen fogyasztható fogások

Az állófogadás csak akkor tud igazán működni, ha az ételek is igazodnak a rendezvényhez. Csak könnyű, falatnyi ételek jöhetnek szóba, ugyanis ezek alkalmasak arra, hogy az emberek mozogjanak velük a térben. 

A falatkákat egy kézzel is el tudják fogyasztani, nincs szükség különösen bonyolult terítékre. 

A catering sikerét ez esetben nagyban meghatározza az, hogy mennyire változatos a kínálat. A legideálisabb, ha a szervezők hideg, meleg, illetve sós és édes falatkákban is gondolkodnak. A gasztronómia napjainkban meglehetősen izgalmas, rendkívül formabontó dolgok születnek, akár még az igazi klasszikus fogások is felszolgálásra kerülhetnek egy állófogadás cateringjén. 

Az italok esetében szintén törekedni kell a változatosságra. A borok, koktélok mellett az alkoholmentes italoknak is teret kell engedni. 

3. Tálalás

Az állófogadás helyszínét úgy kell kialakítani, hogy több tálalóasztalt lehessen majd berakni. Ezzel mindenki számára könnyedén elérhetővé válnak a felszolgált ételek, italok. 

A rendezvény hangulatához sokat hozzáadhat az igényes, szép dekoráció is. A díszítésnek illeszkednie kell az alkalomhoz. 

Itt az ősz, az évszak, ami tökéletes választás az állófogadás szervezéséhez. A hőmérséklet kellemes, nincs fullasztó kánikula, ami miatt az emberek nem tudnának fogyasztani az ételekből. 

Az állófogadás cateringjében is szívesen segítünk, adunk útmutatást az ügyfeleinknek. Profikkal garantált a siker! Ha szeretne bővebb információkat kérni, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, kollégáink készséggel tájékoztatják a részletekről. 

állófogadás, catering
Picture of admin

admin

Hasonló cikkek