A modern trendek a karácsonyt is utolérték, a céges rendezvények között a karácsonyi partik talán a legfontosabbak. A legtöbb cég esetében ez az az alkalom, amikor az összes dolgozó egy időben, egy helyen jelen van. Éppen ezért fontos, hogy megfelelő programokkal, és étel-ital kínálattal pörgessük fel az este hangulatát.
Ha Ön is épp egy céges ünnepi összejövetelt próbál megszervezni, akkor jól tudja, hogy a karácsony az egész évi hajtás lezárása, ezért érdemes kellőképpen megünnepelni. J
Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány új trendet, amelyekkel fel lehet dobni a menüsort. Sok vállalkozásnál elvárás ilyenkor a tradicionális menüsor:
- halászlé
- töltött káposzta
- kacsacomb párolt káposztával vagy
- mézes pulykasült
Egy hosszabb rendezvény esetén a vacsora előtt érdemes kis falatokkal már megkínálni a vendégeket, hiszen ha csupán az italpult nyit meg az első 1-2 órában könnyen előfordulhat, hogy lesz olyan kolléga aki „túltölt”. Ezek a falatok lehetnek sós aprósütemények vagy a most nagyon divatos „fine dining falatok” vagy mini szendvicsek.
A menü kiválasztásánál érdemes odafigyelni arra, hogy a kollégák között van-e valamilyen alapanyag érzékeny. A leggyakoribb a glutén és a laktóz érzékenység. A Fine Dine Catering menüsorainak kialakításánál ezekre mi külön odafigyelünk, mindig tartalmaz az ételsor olyan fogást, ami az ételallergiások számára is fogyasztható. Mindemellett lehetőség szerint külön tálaljuk a húsokat a mártásoktól, öntetektől.
Az idei évben a desszertekbe is csempészhetünk egy kis újdonságot. A klasszikus bejgli-zserbó-somlói szentháromságot nyugodtan meg lehet színesíteni macaron kavalkáddal, vagy akár pohár krémekkel, cup cake sütikkel is. Ezek a könnyű, krémes desszertek egy nehéz karácsonyi ételsor után egészen üdítően hatnak a vendégek számára.

A kávé szertartása ma már szinte minden étkezéshez dukál, pláne, ha egy késő estig tartó céges összejövetelről van szól. Ráadásul a karácsonyi időszakban a kávé kiemelkedően közkedvelt, hiszen ilyenkor van igazán szezonja a különleges szirupokkal, habbal, csokoládéval kiegészített feketének.
Hogyan lehet egy kis extra élményt csempészni a kávézásba?
- frissen darált szemes kávéval,
- laktózmentes tejjel, szója vagy kókusztejjel izgalmasabbá téve
- édesítésként: nádcukorral vagy mézzel kínálhatjuk még a kávét
- és az igazán mennyei élményeket nyújtó szirupokkal (pörkölt mogyoró, étcsokoládé, vanília vagy kókusz ízesítésűek)
Ezek a finom kis extrák óriásit dobnak a kínálaton, amivel azt hiszem az Ön vendégei is jócskán elégedettek lesznek. J
Az étkezés mellett az italkínálat a másik nagyon fontos pontja a vendéglátásnak. Lehet kérni visszafogottabb alkoholos italkínálatot, pl. csapolt sör és 2-3 féle bor, de igazából itt is a csillagos ég a határ… Szóba jöhet koktélbár, pálinka kóstoló, és az utóbbi években nagyon előre törő gin kóstoltatásról se feledkezzünk meg, amikor is többféle gin-nel, különféle tonik variációkkal, fűszerekkel ismerkedhetnek meg a vendégek szakértők segítségével.
Azonban, ha kerülni szeretnénk a rövid italokat, megelőzve a kollégák elhajlását 😊, klasszikus választás lehet a borasztal sommelier kiszolgálásával, vagy az úgy nevezett „fröccs pult”. Jellegzetessége a ballonos szóda, pezsgése megmarad a fogyasztás alatt és egy kellemes frissítőt kapunk. Az új divat pedig az, hogy egy harmadik alkotóelemet is kap, valamilyen ízesítésű szörpöt.
Ez az úgynevezett „maci fröccs”. A vörös borokat általában meggy, vagy málnaszörppel bolondítják meg, míg a fehérborhoz elsősorban a bodza szörpöt ajánlom. Ezek az italok alacsony alkohol tartalmuknak köszönhetően segítenek abban is, hogy a kollégák ne váljanak vállalhatatlanná az est előre haladtával.

Ezekkel az apró különlegességekkel a karácsonyi céges parti egyszerre tud a hagyományos elvárásoknak is megfelelni, valamint a modern gasztronómiai irányokat is bele lehet csempészni.
Apró kis változtatások, amelyekkel mind a tálalásban, mind a kulináris élvezetek terén új dolgokat mutathat kollégái számára. Bátran választhat ilyen izgalmas kiegészítőket a céges karácsonyi bulira, mi a segítségére leszünk a kínálat, a dekoráció és a szakértő személyzet megszervezésében!
Sikeres karácsonyi céges partit kívánunk!