Weboldal címe
Party Service, Catering, Kitelepüléses vendéglátás, 
​​Esküvői vacsora, Állófogadás
Weboldal címe
Party Service, Catering, Kitelepüléses vendéglátás, 
​​Esküvői vacsora, Állófogadás

A NAGY NAP - de nem az esküvő! 


A NAGY NAP egy vállalkozás, egy iroda működése közben is eljöhet, nem szabad ezt a kifejezést csak az esküvőkre használni!

Érthetünk a NAGY NAP alatt egy cég életében születésnapot, partnertalálkozót, iroda avatót, termékbemutatót, projekt lezáró eseményt vagy akár egy pályázat elnyerésének megünneplését is.

A céges rendezvények, a munkahelyi események olyan alkalmak, melyekkel az adott vállalat akarva akaratlanul, de hirdeti magát. Legyen az ügyfeleknek szervezett esemény, vagy a cég munkatársainak szánt rendezvény, szerintünk a professzionálisan szervezett catering nem hiányozhat. Kiváló lehetőség az önreklám mellett egy laza hangulatú, kellemes étkezés alkalmával beszélgetni két koccintás között, nem feltétlenül csak üzletről...

Ezen alkalmak tervezésekor ritka, hogy egy marketinges vagy egy HR-es kolléga egyedül intézzen mindent. Helyszín, időpont, meghívók, hostessek, ruhatár, és még ott van a teljes catering szolgáltatás is... rengeteg mindenre gondolni kell! (Hát igen, a rendezvényszervezés komoly háttértudást igényel...)

Mit tegyen egy talpraesett szervező ilyenkor?

Van egy tippünk: keressen fel profikat, akik széles körű tapasztalatra tettek szert munkájuk során! A Fine Dine Catering Kft. Önnek is tud segíteni abban, hogy céges rendezvényéből kihozza a maximumot. Alkalomhoz illő cateringet biztosítunk minden típusú rendezvényhez, a kreatív fine dining falatkáktól kezdve egészen a felszolgált díszvacsoráig.


Tisztában vagyunk ügyfeleink eltérő igényeivel és alkalmazkodó készségünk lehetővé teszi, hogy úgy szervezzük meg az eseményt, ahogy Ön azt megálmodta. Ennek érdekében saját ügyintézőt bocsátunk rendelkezésére, akivel minden kívánságát megoszthatja, ha kérdései támadnának, bármikor nyugodtan keresheti, és aki mindent kézben tart.

Ha nem szeretné kockára tenni egy rosszul sikerült céges rendezvénnyel vállalatának hírnevét, akkor bízza ránk a vendéglátást és a hozzátartozó háttérmunkát, Ön pedig nyugodtan, hátradőlve élvezze a rendezvény hangulatát és fogadja mosolyogva a gratulációkat!

Forduljon hozzánk bizalommal!
Gyakori kérdések esküvő előtt... 


Ahhoz, hogy tökéletes legyen a várva várt nap, rengeteg dolgot át kell gondolnotok előtte. Ilyenkor egyre másra merülnek fel a kérdések, sokszor azt is nehéz eldönteni, hogy melyek a legfontosabbak. Itt egy kis segítség a kezdetekhez (tizenegynéhány éves szervezői, elsősorban cateringes tapasztalat alapján):


 1. Először határozzátok meg az összeget, amiből gazdálkodhattok.
 2. Döntsétek el, hogy mik azok a dolgok, amiket mindenképpen szeretnétek az esküvőtökön látni.
 3. Első és legfontosabb a helyszín kiválasztása, második pedig a zenekar, ha zenekart szeretnétek. Minden más csak ezek lefoglalása után történjen...
 4. A jó esküvő záloga: a remek ételek, a minőségi italok és a jó zene. Ezt a 3 dolgot mindenképpen tartsátok szem előtt! Sőt, ezekre érdemes nagyobb összeget költeni. Figyeljetek arra, hogy pl. ne a dekoráció vigye el a fókuszt...

Ha már megvannak az alapok, amelyekre az esküvőt szeretnétek felépíteni, akkor lehet a részletek, pl. a vendéglátás felé fordulni. Nézzük meg most, milyen kérdések szoktak felmerülni az ifjú párban a cateringgel kapcsolatban:

 • Mi legyen, milyen legyen az esküvő helyszíne?

Az esküvőtöknek elsősorban titeket kell tükröznie. Ha mindig szabadtéri esküvőre vágytatok, akkor szervezzetek olyat. Ne térítsen el olyan dolog pl., hogy a sosem látott harmad unokatestvér inkább légkondicionált helyen szeretne ünnepelni Titeket. A cateringes cég dolga az, hogy bármilyen helyszínen megoldja az étel-ital felszolgálását, így nektek azt kell megtalálnotok, ahol JÓL fogjátok érezni magatokat.

 • Milyen dekorációt, milyen színt érdemes választani?

Először is: a kevesebb több. Legyen szolid, de jó minőségű dekoráció. Ez a fotókon is jobban mutat, mert a násznép nem veszik el a szivárványt imitáló neonszínű luficsodákban, és az ifjú pár is „jobban kivehető”. Természetesen azt nektek kell eldönteni, hogy pontosan milyen díszítésekre vágytok, de érdemes a cateringes céggel, vagy az étteremmel egyeztetni, hogy a szalvéta és esetleg a terítés színét/mintáját hozzá tudják igazítani.​

 • Jó lenne egy csoki szökőkút, koktélok, salátabár, meg mini borkóstoló és grillezzenek is helyben…

Egy cateringes cég természetesen mindezt kivitelezni tudja akár egyetlen eseményen is, de nem biztos, hogy találtok olyan termet, ahova mindez befér, illetve ez a sok minden egyszerre zavaró is tud lenni. Azt az érzést kelti, hogy nem tudtátok eldönteni, hogy mit szeretnétek igazán. Az extra igényekből 1-2 dolgot érdemes választani (a kedvenceiteket), és erre építeni a dekorációt, az ételeket, az italválasztékot.​

 • Melyik hónapban tartsuk?

Egy őszi, téli esküvő is tud nagyon szép és meghitt lenni, ezért ne ragaszkodjatok a tavaszi, nyári időszakhoz. Ha végképp nem tudjátok eldönteni, válasszatok olyan hónapot, ami Nektek jelent valamit. (Pl. azt, amikor megismerkedtetek, vagy amikor először éreztétek azt, hogy megtaláltátok az igazit.) Válasszatok az évszaknak megfelelő menüt, ezzel téve igazán különlegessé az eseményt. (Pl. téli esküvőre forralt bort, puncsot; nyárira: limonádés standot, fagylalt pultot)​

 • Van-e olyan felelős személy a cég részéről, akihez menet közben fordulhatunk?

Egy valódi cateringes cég minden rendezvényén van kijelölt vezető. Nálunk ez úgy működik, hogy őt már az alkalom előtt megismerhetitek, nem az esküvőn fogtok először találkozni vele. Az est egészén jelen kell lennie. A bepakolástól kezdve a terítésen át, a felszolgálást, az ételeket, tehát mindent az irányítása alatt fog tartani. Ha bármilyen kérés vagy kérdés merül fel, ő az illetékes. Nektek csak az a dolgotok, hogy élvezzétek a nagy napotokat!!!

 • Van-e lehetőségünk kóstolni, még szerződéskötés előtt?

Nálunk igen, a 13. kerületi konyhánkon. Mi ezt ingyen kínáljuk a Részetekre!!!

 • Biztos, hogy elég lesz az étel?

Valószínűleg igen, ha minket választotok, akkor pedig biztos! :-) Tudjuk, hogy többségében magyar emberek a vendégek, ezért esküvőre megemelt mennyiségű finomságokkal készülünk. Általában a vacsora főételéből fogy a legtöbb, így ezt nagyvonalúan adagoljuk. Ez kb. azt jelenti, hogy fejenként 30-35 dkg húsfélével, és 18 dkg körettel számolunk. Emellett persze a vendégek előételt, levest, salátát, desszertet fogyasztanak, az éjféli menüről nem is beszélve... tehát biztosan elég lesz!

 • Van-e lehetőség az ételallergiásoknak külön ételt kérni?

Akár liszt, laktóz, vagy más intoleranciáról beszélünk, tudunk ilyen menüt biztosítani. Ezekkel a kérésekkel kapcsolatban az esküvő előtt mindig egyeztetni kell, mert az ételek általában nem a helyszínen készülnek, és az esküvő közepén már nehéz ilyesmit kivitelezni.

 • Hozhatunk-e sütit, pogácsát, tortát?

Szerintem is nagyon szép hagyomány, hogy az ifjú pár ragaszkodik a nagymama finomságaihoz, vagy a nagypapa borához, így mi biztosítunk lehetőséget arra, hogy hozhassatok ilyesmit. A szervírozás természetesen továbbra is a mi dolgunk. Gondoskodunk tányérról, tálcáról, kancsókról, minden olyasmiről, amire szükség lehet a tálaláshoz. 

 • Ha marad ital a pultban, azt elhozhatjuk?

Nem, az cégünk tulajdona marad.

 • Hozhatjuk-e mi az összes italt?

Igen, erre is van lehetőségetek. Ebben az esetben annyit kérünk, hogy szállítsátok a helyszínre az italokat. Felszolgálási díjjal kell még számolnotok, amiben benne van a poharak, a kávé, a jég költsége is. 

 • Mi történik, ha elfogy az ital menetközben?

Ha tőlünk rendeltétek az italokat, akkor ezt minden esetben nekünk kell pótolnunk, úgy, hogy a vendégeknek ne tűnjön fel semmi. Hozatunk még a raktárból, vagy vásárolunk. Megoldjuk úgy, hogy minden zökkenőmentesen folytatódhasson. 

 • Van kedvezmény a gyerekeknek?

Igen, van: a 14 év alatti gyerekek ital fogyasztását a cégünk állja, a menü árából pedig 50% kedvezményt adunk és a 6 év alatti gyermekeket egyáltalán nem számítjuk bele a létszámba.

 • Mikor kell megmondani a végleges létszámot?

A rendezvény előtt minimum 72 órával jelezni kell, hogy pontosan hány vendégre lehet számítani, illetve ilyenkor már az ültetési rendre is szükségünk van.

 • Kell-e előleget fizetni?

Igen, mi a Fine Dine Cateringnél az esküvő előtt 7 nappal a kialakult végösszeg 30%-át szoktuk elszámolni.

Szerintünk nagyon fontos, hogy NE aggódjátok túl az előkészületeket (sem). Ez a Ti napotok, ami attól lesz igazán szép, ha boldognak lát titeket a násznép. Tervezzetek örömmel, a kivitelezést pedig bízzátok ránk! 

Felmerült még bennetek valamilyen kérdés? Ne habozzatok, itt tudtok ajánlatot kérni, írjátok le mire vagytok kíváncsiak, vagy keressetek minket telefonon, hogy minden részletet megbeszélhessünk! 

Hogyan legyen az idei céges karácsonyi buli egyszerre rendhagyó és hagyományos? A modern trendek a karácsonyt is utolérték. A céges rendezvények között a karácsonyi partik talán a legfontosabbak. A legtöbb cég esetében ez az az alkalom, amikor az összes dolgozó egy időben, egy helyen jelen van, épp ezért fontos, hogy megfelelő programokkal, és bőséges étel-ital kínálattal pörgessük fel az est hangulatát.

Ha Ön is épp egy céges ünnepi összejövetelt próbál megszervezni, akkor jól tudja, hogy a karácsony az egész évi hajtás lezárása, ezért érdemes kellőképpen megünnepelni. :)

Ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány új trendet, amelyekkel fel lehet dobni a menüsort. Sok vállalkozásnál elvárás ilyenkor a tradicionális menüsor:

 • a halászlé
 • a töltött káposzta
 • a kacsacomb párolt káposztával vagy
 • a mézes pulykasült.


Egy hosszabb rendezvény esetén a vacsora előtt érdemes kis falatokkal már megkínálni a vendégeket, hiszen ha csupán az italpult szabad az első 1-2 órában, könnyen előfordulhat, hogy lesz olyan kolléga, aki „túltölt”. Ezek a falatok lehetnek sós aprósütemények vagy a most nagyon divatos „fine dining falatkák” vagy mini szendvicsek. 

A menü kiválasztásánál érdemes odafigyelni arra, hogy a kollégák között van-e valamilyen alapanyag érzékeny. A leggyakoribb a glutén és a laktóz érzékenység. A Fine Dine Catering menüsorainak kialakításánál ezekre mi külön odafigyelünk, mindig tartalmaz az ételsor olyan fogást, ami az ételallergiások számára is fogyasztható. Mindemellett lehetőség szerint külön tálaljuk a húsokat a mártásoktól, öntetektől.

A desszertekbe is csempészhetünk egy kis újdonságot... A klasszikus bejgli-zserbó-somlói szentháromságot nyugodtan megtörheti egy színes macaron kavalkáddal vagy akár pohárkrémekkel is. Ez utóbbiból nagyon népszerű a diabetikus narancsos csokoládé mousse! Ezek a könnyű krém desszertek egy nehéz karácsonyi ételsor után egészen üdítően hatnak a vendégek számára. 

A kávé szertartása ma már szinte minden étkezéshez dukál, pláne, ha egy késő estig tartó céges összejövetelről van szól. Ráadásul a karácsonyi időszakban a kávé kiemelkedően közkedvelt, hiszen ilyenkor van igazán szezonja a különleges szirupokkal, habbal, csokoládéval kiegészített feketének...

Hogyan tud egy kis extra élményt csempészni a kávézásba?

 • frissen darált szemes kávéval,
 • laktózmentes tejjel, szója vagy kókusztejjel izgalmasabbá téve
 • édesítésként: nádcukorral vagy mézzel kínálhatjuk még a kávét
 • és az igazán mennyei élményeket nyújtó szirupokkal (pl.: pörkölt mogyoró, étcsokoládé, vanília vagy kókusz ízesítésűek)

Ezek a finom kis extrák óriásit dobnak a kínálaton, amivel azt hiszem az Ön vendégei is jócskán elégedettek lesznek.  :)​


Az étkezés mellett az italkínálat a másik nagyon fontos pontja van a vendéglátásnak. Itt számos lehetőségünk van arra, hogy az esemény hagyományos erényeit kiemeljük. Klasszikus választás a borpult, sommelier kiszolgálásával. Az idei trend azonban hozott egy kis újítást a borasztalhoz, az úgy nevezett „fröccs pultot”. A fröccs is egy bor alapú ital, főleg vidéken volt közkedvelt a múlt század közepéig, most pedig újra hódít.

A fröccs jellegzetessége a ballonos szóda, mint második fő alkotóelem. Ezt a két italt frissen keverjük össze, így a szóda pezsgése megmarad a fogyasztás alatt és egy kellemes frissítőt kapunk.

Fröccsből számtalan fajta létezik attól függően, hogy vörös vagy fehér borból készül-e, és hogy mennyi szódát adunk hozzá. Az új divat pedig az, hogy egy harmadik alkotóelemet is kap, valamilyen ízesítésű szörpöt.

Ez az úgynevezett „maci fröccs”. A vörös borokat általában meggy, vagy málnaszörppel bolondítják meg, míg a fehérborhoz elsősorban a bodza szörpöt ajánlom. 

Ezek az italok alacsony alkohol tartalmuknak köszönhetően segítenek abban is, hogy a kollégák ne váljanak vállalhatatlanná az est előrehaladtával. :)

Ezekkel az apró különlegességekkel a karácsonyi céges parti egyszerre tud a hagyományos elvárásoknak is megfelelni, valamint a modern gasztronómiai irányokat is bele lehet csempészni.

Apró kis változtatások, amelyekkel mind a tálalásban, mint a kulináris élvezetek terén új dolgokat mutathat a kollégái számára.  Bártan válasszon idén ilyen izgalmas kiegészítőket a cége karácsonyi bulijára!

Sikeres karácsonyi céges partit!
Wi-fi mentes rendezvény... 


Vendéglátással foglalkozom 2001 óta. Az elmúlt 14 évben óriásit fordult a világ, mind a vendéglátás, de még inkább a technika területén. Emlékszem akkoriban, amikor kezdtem még a mobil telefonon is a kígyós játék volt a tuti. Ma pedig...

Akkor még az esküvőkre a Polaroid gépet, vagy a hagyományos fényképezőgépeket hozták a vendégek 36 filmkockával. Ott bizony minden egyes elkattintott képnek értéke volt, hiszen ha nem volt több filmünk, akkor 36 képpel kellett az egész napot megörökíteni!

Ma pedig a digitális fényképezők és mobiltelefonok világában ez az érték elveszett. Nem várunk kiváló pillanatokat, hanem kattintunk: ahányat csak tudunk, amíg megtelik a memóriakártya és hogy mi történik ezután?

Minden megy fel az internetre válogatás nélkül: felhőbe, közösségi oldalra, e-mailbe… és osztjuk és osztjuk. Bezzeg a régi fotókat előhívás után az egész család körbeállta az üzlet előtt és kézről kézre járt. Boldogan elevenítve fel a néhány nappal korábbi eseményeket, nagy nevetéseket, beszélgetéseket, óriási táncolásokat.

Ez az, ami a legjobban hiányzik napjainkban. Nem a fotók... a beszélgetések, a közös emlékek. Hiszen egyre többször látom, hogy a vacsora előtt/alatt/után mindenki a telefonját nyomkodja… online beszélget valakivel, megoszt érzéseket, képeket, sztorikat és közben nem veszi észre, hogy egy közösségben van, ahol egymással is foglalkozhatnának…ismerkedhetne, feleleveníthetne régi történeteket, nevethetne másokkal, igazi, hús-vér emberekkel.

Ennek üzent hadat egy roppant ötletes megállító táblával az egyik kedves jegyes pár nemrégiben:Izgalmas volt, ahogy megmosolyogták a helyszínre érkező vendégek, ugyanakkor működött a dolog. A szokásosnál sokkal kevesebb telefont láttunk, és végre a fotós készítette a legtöbb emlékképet és nem a násznép… :-)

Arról is meg vagyok győződve, hogy erről a lagziról sokkal többen mentek haza valódi, új, „offline” élményekkel, mint bármelyik másik esküvőről mostanában.

A saját nagy napodon is bátran mond ki a vendégeid számára, hogy szeretnéd, ha veletek ünnepelnének, és nem online zizegnének, miközben a testük görnyedten ül a telefon fölött... :-)

Tegyél róla, hogy a Te esküvőd értékét ne a lájkok száma adja meg! :-) Egy ilyen kiírás szuper beszélgető téma is lehet a vendégeknek, amivel kiszakadnak az online világból!

Esküvői trendek manapság... 


Vannak olyan trendek, amelyek gyökeres változásokon mentek át az utóbbi néhány évben, ezeket szedtük most össze egy csokorba, természetesen a teljesség igénye nélkül...

Az már az elmúlt években is megfigyelhető volt, hogy az esküvői szertartások kiköltöztek a természetbe. Tópartok, kastély parkok, éttermek teraszán állítják fel a szertartáshoz a székeket és a boltívet. Egyre gyakrabban azonban a vacsora asztalok is kiköltöznek!!! Részt vettem a Sacelláry Katélyban is egy "fedél nélküli" esküvői vacsorán, de a Selyemgombolyító udvarán is a szabad ég alatt láttunk vendégül 80 főt. Az alábbi képen pedig a Pálvölgyi barlang előtti füves területen mulat a násznép az esküvői vacsora után.​​


Igaz, hogy rizikós, ezért is a helyszínek között előnyt élveznek, akik pavilont, vagy fedett teraszt tudnak biztosítani a rendezvényhez. Ugyanakkor, ha az időjárás kedvező, akkor ezek a homályosan megvilágított, szabadtéri lakodalmak sokkal emlékezetesebbek a zárt helységekben rendezetteknél. A vendégek egy helyen maradnak, nincs "klikkesedés", nem járnak ki levegőzni, dohányozni.​​

undefined

Ti bevállalnátok?


A szabadtéri vacsorák mellett az egyik legszembetűnőbb változás az, hogy 2-3 éve a székselyemmel, masnival díszített bankett székek helyett más megoldások kerültek előtérbe, pl az egyszerű, összecsukható kerti szék, vagy a manapság nagyon keresett Chiavari székek. A bankett székeket a masni emelte ki, szinte mindig a színes szalag volt a különlegessége a díszítésnek. Ezzel szemben ez az egyszerű támlás szék önmagában is változatos, különleges.

A Chiavari szék többféle színben kérhető (barna, fehér, ezüst, sárga), és roppant kreatívan díszíthető. Virágokkal, papírmasékkal, szalagokkal, csipkével egyaránt fel lehet cicomázni, de önmagukban is látványos elemei a vacsora helyszínének. Ezen székek mellett szól az is, hogy egy párnával nem csak kényelmesek, de könnyűek is. Így a vacsora után a vendégek könnyedén tudnak nagyobb csoportokba összeülni beszélgetni, és nem kell a szétcsúszó masnival vagy a székselyemmel küzdeni.​​

Ugyancsak érdekes trendek figyelhetőek meg az ünnepi menüben is. Általában keresettek a tradicionális esküvői menük a vacsorához, azaz az újházi tyúkhúsleves, marha pörkölt, sültes tálak, de az éjféli kínálat, a sütemények és az italok között feltűnnek az újdonságok.

Egyre többször kérik a párok az éjféli töltött káposzta helyett „Vőlegénytortát”. Ez egy igazán látványos, torta formában kisütött töltött tészta. A tölteléke pedig nem egy finom édes krém, hanem egy igazán „emberes” húsos- sajtos- paradicsomos ragu. A meghökkentő külső valódi házias ízekkel párosul ebben a fogásban, így az exkluzivitás ellenére is remekül illeszkedik a hagyományos vacsora menüjéhez.

A desszertek között a hagyományos somlói, palacsinta és a nagymama zserbója helyett a kézműves aprósütemények egyre keresettebbek. A modern kor szellemében válogatják össze az ifjú párok a desszerteket. A muffinok, macaronok, cupcake-ek és a bonbonok gusztusosan összerendezhetőek különböző stílusú állványzatokon. Egy-egy állvány annyira látványosra sikerül, hogy még az esküvői tortánál is feltűnőbb. 

Talán pont ez ösztökéli a párokat (és természetesen a cukrászokat is!!!) arra, hogy az esküvői torták is egyre exkluzívabbak legyenek.

undefined
undefined

Idén több Párnak is ajánlottunk a pezsgőhöz, desszertekhez gyümölcskaviárt. Könnyű, gyümölcsös (epres, dinnyés vagy akár áfonyás), finom kis zselégolyók, amelyek akár a pezsgőt, akár az esküvői tortát is fantasztikusan ki tudják egészíteni.


Ezek a trendek jól mutatják, hogy az esküvők protokollja átalakulóban van. A helyszínek, a menük és a dekoráció megújul, fejlődik, ugyanakkor jól láthatóan közelebb hozza a násznépet egymáshoz. Nem kell kisétálni levegőzni, hiszen máris kinn vagyunk. Az apró süteményeket a desszertasztal körül is elfogyaszthatják a vendégek, így segítve a kellemes hangulat kialakulását.